Първи трейлър на „Доктор Сън

14.06.2019 г.
Първи трейлър на „Доктор Сън“Знаем, че една от най-очакваните екранизации тази есен ще е тази по „То: Част втора“. Друго продължение на друг култов роман на Стивън Кинг обаче ще фокусира вниманието ни през ноември. Тогава е премиерата на „Доктор Сън“, на чийто първи трейлър вече може да се насладим.

Юън Макгрегър играе главната роля на порасналия Дани Торънс, 40 години след събитията в „Сиянието“. Режисьор е Майк Фланаган, екранизирал преди две години друг роман на Кинг – „Играта на Джералд“. Той има нелеката задача да отдаде почит на романа на „краля на хоръра“, както и на култовия филм на Стенли Кубрик от 1980 г. с Джак Никълсън в главната роля. Според кадрите от трейлъра изглежда, че се е справил учудващо добре.

Виждаме доста сцени, които наистина са издържани в стила на Кубрик. Разбира се, основно действащо лице в трейлъра е Дани, както и неговото младо протеже Абра (детето-актриса Кайли Къран), чиито сили привличат интереса на вампирска група, която се храни с озарението на своите жертви. Нейният лидер е Роуз Капéлата (Ребека Фъргюсън).

Фланаган признава, че много сцени са точно копие от „Сиянието“ на Кубрик. Единствените кадри от оригинала са с кървавата баня в коридорите на хотел „Овърлук“. От друга страна романът „Доктор Сън“ е много различен от предисторията, така че ще е интересно да видим крайния резултат.

В интригуващата екранизация участват още Брус Грийнууд, Зан Маккларнън, арабско-американската актриса Алекс Есо, Карл Лъмбли и Джослин Донахю. Премиерата очакваме у нас на 8 ноември.

Първи постер:
Copyright © 2024 Dir.bg.