„Играта на играчките: Пътешествието“ превзе върха в боксофиса

24.06.2019 г.
„Играта на играчките: Пътешествието“ превзе върха в боксофисаГолемият пробив на „Пиксар“ е с първата част на „Играта на играчките“, излязла през 1995 г. Ето че през следващите години поредицата набъбна до три филма, всеки от които изпреварваше резултатите на предходния. Сега наред е „Играта на играчките: Пътешествието“, чиито приходи достигат нов връх от четирите филма дотук.

Новият хит на „Пиксар“ дебютира с 118 милиона долара в САЩ. Така той успя да изпревари „Играта на играчките 3“, спечелил за първия си уикенд 110 милиона през 2010 г. Впоследствие той се превърна в една от най-касовите анимации с приходи над 1,06 милиарда долара.

Макар че прогнозите бяха по-смели, това е третият най-силен резултат от всички филми на прочутото анимационно студио. Преди него са единствено „Феноменалните 2“ (182 милиона) и „Търсенето на Дори“ (135 милиона). В останалия свят новият филм спечели още 120 милиона и така стартира с общо 238 милиона – още един рекорд за поредицата с 24-годишна история.
Още за Пиксар (филмите "Onward" и "Soul" догодина).

На второ място дебютира римейкът на „Child’s Play“. Филмът за куклата убиец Чъки, която този път говори с гласа на Марк Хамил, спечели 14 милиона долара.

Отново трети се нареди „Аладин“. Филмът на Гай Ричи спечели за този уикенд 12,2 милиона долара и сметката му в САЩ нарастна до 287,5 милиона, а с приходите от останалия свят вече има над 810 милиона.
Copyright © 2024 Dir.bg.