Спин-оф на "Големият Лебовски" през 2020 г. на екран

09.07.2019 г.
Спин-оф на Продължението на култовия "Големият Лебовски" (1998 г.) бе завършено от Джон Туртуро още през 2016 година, но едва вчера бутиковият разпространител "Screen Media" обяви, че са взели правата за Северна Америка. Преди месец Туртуро, който е режисьор, сценарист и изпълнител на главната роля, съобщи за Индипендънт, че монтажът е отнел повече време от очакваното, но вече е доволен от последната версия.

Новата криминална комедия вече има ново заглавие - досега то беше “Going Places”, а вече е “The Jesus Rolls”. Освен че има разпространител, филмът има и ориентировъчна премиера - "началото на 2020 г.". Сюжетът е за трима особняци, чието неразумно и спонтанно поведение ги вкарва в неприятности дори тогава, когато помагат на другите. Веднъж се сблъскват с опасен въоръжен фризьор - и започва тяхното бягство... Пътешествието им е едно постоянно криене от закона, от обществото и от бръснаря, но пък връзката в аутсайдерското им семейство укрепва.

Туртуро отново е в ролята на Хесус (Джизъс) Куинтана от оригинала на братя Коен, Боби Канавали и Одре Тоту допълват тройката. В състава са още Сюзан Сарандън, Джон Хам, Пийт Дейвидсън, Соня Брага и др. В официалното си изявление Джон Туртуро казва, че моментът е подходящ за такъв трансгресивен филм за глупостта на мъжете, които се опитват, но не успяват да разберат мистерията на жените. "Ще покажем какво става с Джизъс, след като излиза от затвора (за педофилия - бел.ред.). Комедия, но много човешка комедия".

Сред продуцентите е бизнесменът и филантроп Сидни Кимъл, музиката е на френската композиторка Емили Симон. Международните продажби се движат от "Cornerstone Films".
Copyright © 2024 Dir.bg.