Дейвид Финчър започва нов филм след продължителна пауза

11.07.2019 г.
Дейвид Финчър започва нов филм след продължителна паузаСлед "Не казвай сбогом" от 2014 г., чиито снимки бяха осъществени през септември - октомври 2013 г., двукратно номинираният за "Оскар" Дейвид Финчър като че излезе от голямото кино. Той премина към Нетфликс, като през 2016-2017 г. режисира за тях 6 епизода от сериала "Mindhunter", а като изпълнителен продуцент за малък екран се зае с "Къща от карти" до петия сезон и с късометражни анимационни епизоди на "Love, Death & Robots" през 2019 г. В киното Финчър имаше единична изява като изпълнителен продуцент на "Момичето в паяжината" от миналата година.

Сега обаче, както съобщава "Варайъти", Финчър се е заел с режисурата на биографичната лента "Mank" по сценарий на покойния си баща Джак Финчър, журналист и автор от списание "Life". Финчър старши е успял да завърши текста, преди да почине от рак през април 2003 г. Филмът е посветен на сценариста на "Гражданинът Кейн" (1941), Хърман Манкеуиц (1897–1953) - той е съавтор заедно с Орсън Уелс.

Подробностите за сюжета са оскъдни, освен че ще следва бурната разработка на сценария на този авангарден и преломен за историята на киното филм, слагащ началото на модерната киноестетика и считан за един от най-добрите в историята. При възторженото му посрещане от критиката, единственият му "Оскар" е именно за сценарий, наред с още 8 номинации.

Както "Гражданинът Кейн", и "Mank" ще бъде заснет в черно-бяло. Снимките започват този ноември, Дейвид Финчър е и продуцент заедно със съпругата си Сиан Чафин и с Дъглас Ърбански.

Главната роля е отредена за британеца Гари Олдман, който взе "Оскар" за ролята си на Чърчил в "Най-мрачният час" (2017). Олдман участва в три актуални филма - "The Laundromat" (към Netflix) на Стивън Содърбърг, завършения миналата година "Жената на прозореца", който бе преместен да излезе догодина, и екшъна в постпродукция "The Courier" (2020).
Copyright © 2024 Dir.bg.