"Рамбо: Последна кръв" от 20 септември у нас

17.09.2019 г.
Сниманият в България и Испания през октомври - декември миналата година екшън трилър "Рамбо: Последна кръв" излиза на 20 септември 2019 по кината у нас, съобщиха от разпространителя - Тандем Филм. Заедно с премиерната дата излезе и субтитриран трейлър на български език.

Вижте трейлъра.

Почти четири десетилетия, след като е пуснал първа кръв, Силвестър Сталоун се завръща като един от най-великите екшън герои на всички времена - Джон Рамбо. В новия филм, изграден в стилистиката на уестърна, Рамбо трябва да се изправи пред своето минало и да разкрие своите безмилостни бойни умения, за да осъществи отмъщение в една последна мисия. Смърноносно пътуване за отмъщение, филмът е последната глава в легендарната поредица.

В таглайна на лентата са цитирани думите на главния герой: "Живях в свят на смърт. Гледах хора, които обичам, да умират. Някои - бързо, с куршум. От други не остана дори какво да погреба... През всички тези години пазех тайните си. Но настъпи време да се изправя срещу демоните си! И ако дойдат да ме търсят, ще срещнат смъртта. Аз искам отмъщение. Искам да знаят, че смъртта идва. И няма нищо, което да я спре."

Режисьор е Ейдриън Грюнбърг, който стана известен с кървавия пролетен екшън от 2012 г. "Как прекарах лятната ваканция" с Мел Гибсън. Сценарият на Рамбо V е на Сталоун заедно с Матю Сайрълник, създал криминалния мистъри сериал "Забравена" със Стана Катич, също сниман в България. Разработката на персонажите е дело на самия автор на дебютната книга "Първа кръв", публ. през 1972 г. - канадския писател Дейвид Морел.

В ролите ще видим още испанската актриса Пас Вега (в образа на Кармен Делгадо - репортерка, отразяваща наркобизнеса в Мексико, чиято полу-сестра е отвлечена от картела), австралийския актьор Луис Мандилор (като шерифа), каталунеца Оскар Хайнада (превъплътил се във Виктор Мартинес), израсналата в Канада и работеща в Лос Анджелис 35-годишна актриса от ирански произход Шийла Шах, популярна от поредицата "Убийствен пъзел" (сега като Алехандра) и други.
В ролята на жесток главатар на наркокартел е испанският актьор Серхио Периз-Менчета, американската актриса Ивет Монриъл се превъплъщава в отвлечено момиче, мексиканската актриса Адриана Бараса е "като сестра" на Рамбо, работила цял живот на фермата на баща му. Във флашбек-сцена руският атлет и актьор Стефан Чаповский се превръща в младия Рамбо. Българският актьор Атанас Сребрев е в епизодична роля на американски наемник.

Филмът е на етап постпродукция и когато монтажът бъде завършен, ще стане известна и продължителността на версията. Продуценти са Ави Лърнър, Ярив Лърнър, Стивън Пол, Кевин Кинг Темпълтън и Лес Уелдън. "Рамбо: Последна кръв" е един от първите проекти на създадената от Сталоун преди година (в края на май 2018 г.) продуцентска къща "Balboa Productions", завършила още екшъна "The Gangster, the Cop, the Devil" и работеща по биографията на Джак Джонсън - първия афроамериканец, шампион по бокс в тежка категория.
Copyright © 2024 Dir.bg.