Пол Маккартни подготвя песни за мюзикъл

19.07.2019 г.
Пол Маккартни подготвя песни за мюзикълТази новина е със статута на сензация за света на киното и музиката. Легендарният Пол Маккартни ще дебютира на територията на мюзикъла. Той подготвя песни за адаптацията по класическия филм на Франк Капра от 1946 г. „Животът е чудесен“ ("It's a Wonderful Life"). Самият филм с Джеймс Стюарт в главната роля е определян за един от най-любимите на критици и зрители.

А фактът, че бившият Бийтълс се е вдъхновил именно от него, още повече засилва интереса и очакванията ни. От известно време той си сътрудничи със сценариста Лий Хол, номиниран за „Оскар“ за „Били Елиът“, а наскоро представил ни впечатляващия „Рокетмен“, както и с британския продуцент Бил Кенрайт. Хол работи по някои от текстовете на песните и подготвя сценичната адаптация.

„Писането на мюзикъли никога не ме е привличало. Но след като Бил и аз се срещнахме и си поговорихме с Лий Хол, реших, че това ще е нещо интересно и забавно. „Животът е прекрасен“ е универсална история, в която всеки може да се припознае“, споделя Маккартни.

Очаква се продукцията да бъде готова до края на 2020 г. и да бъде поставена във Великобритания, а впоследствие и на Бродуей. Разбираме и че Маккартни е готов с повече от 10 песни. Кенрайт е успял да чуе някои от тях и откровено признава, че те са „надминали очакванията му“.

Още през 2016 г. той предлага на легендарния рокаджия да напише мюзикъл. Минават няколко години и ето че е повече от изненадан, след като Маккартни му изпраща в края на миналата година демо версия на първата готова песен.
Copyright © 2024 Dir.bg.