Цар Лъв“ отбеляза няколко рекорда

22.07.2019 г.
 „Цар Лъв“ отбеляза няколко рекордаОчакванията напълно се оправдаха. Игралната версия на „Цар Лъв“ отбеляза няколко рекорда още в първия си уикенд на екран в САЩ.С този пореден успех „Дисни“ доказаха, че никое друго студио не може да оспори господството им в боксофиса.

Римейкът на Джон Фавро спечели 185 милиона долара за изминалия уикенд. Така се превърна в най-успешната игрална версия по анимациите на „Дисни“, изпреварвайки досегашният рекордьор „Красавицата и Звяра“ (174,7 милиона). Освен това постигна най-силния резултат сред всички юлски премиери и задмина постижението на „Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2“ от 2011 г. (169 милиона).

В останалата част от света новият хит стартира с впечатляващите 269,4 милиона долара. Най-голям е интересът към него в Китай, където премиерата му беше миналия уикенд и вече има 98 милиона. Общите приходи на новата версия са 531 милиона долара и е съвсем сигурно, че тя ще стане поредния хит на „Дисни“, преминал бариерата от 1 милиард долара.

В България, "Цар Лъв" зае мястото си сред филмовите рекордьори - за най-добър премиерен уикенд за месец юли под бранда на Дисни и трето място за най-добър премиерен уикенд за месец юли изобщо у нас. Филмът привлече повече от 52 000 зрители и боксофис от над 575 000 лв (премиерния уикенд 19-21 юли плюс предпремиерния ден 18 юли).

Вече втори е бившият шампион „Спайдър-мен: Далече от дома“. Новият филм с Том Холанд спечели 21 милиона за уикенда в САЩ и вече има общо 319,6 милиона долара. Така за по-малко от три седмици успя да изпревари финалните резултати на „Железният човек“ (318 милиона) и „Тор: Рагнарок“ (315 милиона). С приходите от останалата част от света дългоочакваното продължение има до момента 970,8 милиона долара и съвсем скоро ще стане първи филм за Спайдър-мен с приходи над 1 милиард долара.

На трето място е друго продължение – „Играта на играчките: Пътешествието“. За този уикенд новата анимация спечели 14,6 милиона долара и вече има 375,5 милиона в САЩ и общо 859,4 милиона с приходите от останалия свят.

Междувременно "Отмъстителите: Война без край" задмина "Аватар" в абсолютния глобален исторически бокс офис. Това обяви в събота на Comic-Con в Сан Диего Алън Хорн, копредседател на Disney и главен творчески директор.
Copyright © 2024 Dir.bg.