Първи трейлър на „1917“ на Сам Мендес

02.08.2019 г.
Първи трейлър на „1917“ на Сам МендесОтдавна очаквахме той да ни представи нещо, извън поредицата за Джеймс Бонд. Ето че след два от най-успешните филми за британския топ агент, Сам Мендес е готов с новия си филм, който е нещо съвсем различно. „1917“ е драма за двама британски войници, в чиито ръце е съдбата на много бойци, и вече може да се насладим на първия й трейлър.

Джордж Маккей („Съпротива“, "Гордост") и Дийн-Чарлз Чапман („Игра на тронове“) са в двете главни роли и филмът проследява един съдбовен за тях ден в разгара на Първата световна война. Двамата трябва да доставят важно съобщение, което може да спаси живота на 1600 техни събратя. А между потенциалните жертви е и братът на един от тях. „Ако не успеете, ще настане истинско клане“, казва им в трейлъра героят на Колин Фърт.

Оператор на филма е едно от най-големите имена в бранша Роджър Дийкинс, носител на „Оскар“ за „Блейд Рънър 2049“. Класата му си личи във всеки кадър от трейлъра. Почти се пренасяме в окопите по време на сраженията и усещаме клаустрофобичната атмосфера и страха на войниците.

Освен Дийкинс, заснел три от шедьоврите му, Мендес работи отново с познати имена като сценографа Денис Гаснър („Път към отмъщение“) и композитора Томас Нюман („American Beauty“).

В актьорския състав са още звездите Бенедикт Къмбърбач, Марк Стронг, Ричард Мадън и Андрю Скот. Премиерата на „1917“ ще е в ограничен брой кина по Коледа, за да може да влезе в битката за бъдещите награди „Оскар“, а официалното му разпространение ще стартира от 10 януари 2020 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.