Дали „Tenet“ е продължение на „Генезис“?

06.08.2019 г.
Дали „Tenet“ е продължение на „Генезис“?Новият филм на Кристофър Нолан „Tenet“ предизвиква все повече коментари, след изненадващата поява в някои киносалони на първия му тийзър. Според много публикации, прочутият режисьор снима тайно продължение на своя култов хит „Генезис“.

В появилия се тийзър интерес предизвикват двата слогана „Време е за един нов главен герой“ и „Време е за мисия от ново поколение“. В него е представен единствено героят на Джон Дейвид Уошингтън, който изглежда се намира в някакъв времеви капан. А това звучи съвсем в стила на „Генезис“.

Знаем, че действието в новия филм ще се развива в света на международния шпионаж. Това беше и арената за действие на Коб, героя на Леонардо ДиКаприо, който нахлува в съзнанието на своите жертви и им създава несъществуващи спомени, докато те спят. Възможно ли е „Tenet“ да разказва за същото, но вече с друг екип от специалисти в ново ниво на шпионаж?

В допълнение към тези догадки, в новия филм участва и Майкъл Кейн, който имаше малка роля и в „Генезис“. Въпросът е дали той наистина се завръща към своя герой, който бе нещо като ментор на героя на ДиКаприо. Но всъщност по-големият въпрос е дали наистина Нолан снима продължение на един от емблематичните си филми.

„Генезис“ (2010 г.) се превърна в невероятен хит и спечели над 828 милиона долара, както и 8 номинации за „Оскар“, включително за най-добър филм.

Още по-интригуващото е това, че освен трилогията за Черния рицар, Нолан никога не е снимал друго продължение. Дали това наистина се случва, надяваме се да разберем скоро.



Copyright © 2024 Dir.bg.