„Motherless Brooklyn“ на Едуард Нортън фаворит в предстоящия сезон на наградите

20.08.2019 г.
„Motherless Brooklyn“ на Едуард Нортън фаворит в предстоящия сезон на наградитеТова безспорно е един от най-очакваните филми тази есен. Новият режисьорски опит на Едуард Нортън „Motherless Brooklyn“ ще бъде представен на всички големи предстоящи фестивали и е считан за един от фаворитите в предстоящия сезон на наградите. Вече разполагаме и с първите кадри от филма.

Бъдещият хит е екранизация на едноименния роман на Джонатан Литъм. Историята разказва за частен детектив, попаднал по горещи следи. Той ще разкрие огромен заговор в Ню Йорк, в който е замесен един от най-високопоставените хора в страната.

Запознатите с романа ще забележат, че Нортън си е позволил някои важни промени. Сред тях основната е тази, че вместо в наши дни, действието се развива през 50-те години. „Действието в романа се развива в края на 90-те, но според мен звучеше логично да го пренеса няколко десетилетия по-рано. Не исках филмът да е прекалено буквален, като в това не влагам никаква ирония“, споделя Нортън.

В кадрите може да видим и част от забележителния актьорски състав. Освен самият Нортън, участват Гугу Мбата-Роу, Алек Болдуин, Брус Уилис и Уилем Дефо. За героя на Дефо звездата от „Първичен страх“ казва, че е като „рицар джедай в парцали“. „За мен в този филм той е Оби-Уан Кеноби, ако Алек Болдуин е Дарт Вейдър“, допълва Нортън.

След като обиколи задаващите се кино фестивали, „Motherless Brooklyn“ ще има своята премиера по кината в САЩ на 1 ноември, а у нас - на 24 януари със заглавие "Тъмната страна на Бруклин".
Copyright © 2024 Dir.bg.