Код: Ангелът“ остава първенец в боксофиса

02.09.2019 г.
„Код: Ангелът“ остава първенец в боксофисаКраят на лятото обикновено е един от най-слабите периоди за силни кино премиери. Този уикенд не правеше изключение, макар че заради Денят на труда ще продължи 4 дни. Така или иначе всички очакват голямата премиера другата седмица – „То: Част втора“, който със сигурност ще стартира с поне 100 милиона долара.

При липса на нови заглавия, „Код: Ангелът“ запази първото си място в боксофиса в САЩ. Новият филм с Джерард Бътлър спечели 11,5 милиона и общо 14,4 за дългия уикенд. Така приходите му достигнаха 43,6 милиона долара.

Отново втори се нареди филмът с Джейкъб Трембли „Момчета за пример“. Щурата комедия спечели 9,1 милиона и общо 11,5 милиона за уикенда и приходите ѝ дотук са 58 милиона долара. Съвсем скоро тя ще изпревари друга успешна комедия на Universal – „Секс на куково лято“.

На трето място се изкачи „Цар Лъв“ с 6,7 милиона и общо 9,2 милиона за дългия уикенд. Така приходите му в САЩ са вече 521 милиона долара. В останалата част от света игралният римейк на Джон Фавро надмина границата от 1 милиард долара. До момента общите му приходи са 1,562 милиарда и той се нарежда на седмо място в класацията на всички времена, изпреварвайки „Бързи и яростни 7“ и „Отмъстителите“.

Отново четвърти е печелившият тандем Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм. Техният хит „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ спечели 6,2 милиона и общо 8 милиона за уикенда. Така приходите му в САЩ достигнаха 158,8 милиона долара. В останалият свят той е за четвърти път на върха и надмина границата от 525 милиона. За тях най-голям е приносът на Китай, където до момента новият филм от популярната поредица е спечелил общо 166 милиона долара.
Copyright © 2024 Dir.bg.