То: Част втора“ е новият шампион в боксофиса

09.09.2019 г.
„То: Част втора“ е новият шампион в боксофисаБез никаква конкуренция дългоочакваното продължение се превърна в най-гледания филм в целия свят. „То: Част втора“ се доближи максимално до резултатите на първия филм и отбеляза рекорден старт за хорър филм в 16 страни, между които Русия, Холандия, Норвегия и Финландия.

В САЩ филмът на Андрес Мушети стартира с 91 милиона долара. Това си остава втори резултат сред премиерите за септември и втори резултат за хорър филм, след феноменалния дебют на първата част точно преди две години (123 милиона). Все пак новият филм е по-дълъг с почти 30 минути и съответно броят на прожекциите му е по-малък.

В останалата част от света финалът на историята по бестселъра на Стивън Кинг спечели 94 милиона долара. Така общият й сбор е 185 милиона, което също е втори резултат на всички времена след първия „То“. Най-голям е успехът на филма в Мексико (10,2 милиона), следван от Великобритания (9,4 милиона) и Русия (8,8 милиона).

Вече втори е бившият шампион „Код: Ангелът“. Новият екшън с Джерард Бътлър спечели 6 милиона долара и вече има общо 53,4 милиона. Така почти сигурно ще надмине резултата на предишния филм „Код: Лондон“ (62,5 милиона).

На трето място е комедията с Джейкъб Трембли „Момчета за пример“. За този уикенд тя спечели нови 5,4 милиона и вече има общо 66,8 милиона долара.
Copyright © 2024 Dir.bg.