"В кръг" търси истории с полиция

10.10.2019 г.
Всеки може да изпрати своята история на специална платформа -
най-интересните ще бъдат част от книга, а авторите им ще имат шанса да гледат филма „В кръг“ преди всички.

Най-новият филм на Стефан Командарев разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. Лентата излиза по кината от 8 ноември.

Преди нея обаче, екипът на филма заедно със Синдикалната федерация на служителите на МВР стартира кампания, в която всеки може да сподели своята история с полиция. За целта от днес е активен сайтът vkrug.bg, където хората могат да споделят историите си, а всеки, който желае, ще може да ги чете.

„Идеята ни хрумна спонтанно, защото по време на работата по филма се срещнахме с много полицаи и чухме много истории, но като филм разбира се не можем да разкажем всяка една. Отделно като граждани, всеки от нас има не една или две случки с полицията и решихме да обединим всичко това, всеки да може да разкаже и сподели, независимо дали е полицай или гражданин и независимо дали е положително или отрицателно мнението му“, споделя Командарев

„Тази кампания е насочена към всички. Ние много добре си знаем проблемите. Знаем за положителните примери, за жалост знаем и негативните, но ако не се говори за тях, ако те не се обсъждат и най-вече ако не се дава гласност, няма как нещата да се подобрят“, разказва Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите на МВР.

Най-добрите истории ще бъдат селектирани и събрани в книга, а авторите им ще имат уникалния шанс да гледат „В кръг“ в компанията на актьорите и екипа, преди филмът да тръгне по кината.
Copyright © 2020 Dir.bg.