Синът на Ицко Финци ще открива Берлинале

28.11.2019 г.
Синът на Ицко Финци ще открива БерлиналеЦеремонията по откриването и закриването на предстоящия догодина кинофестивал в Берлин ще мине бъде ръководена от българския актьор Самуел Финци. Това е огромна чест за популярния в Германия актьор, който се изявява успешно в театъра и има няколко запомнящи се роли в немски филми и сериали.

Финци, известен с участието си в „Лагерът“, „Опашката на дявола“ и няколко от филмите на Тил Швайгер, ще бъде водещ на церемонията по откриването на Берлинале на 20 февруари и по закриването на феста и обявяване на наградите на 29 февруари 2020 г.

„Много сме щастливи с избора на Самуел Финци за водещ на 70-тото издание на Берлинале. Неговото красноречие, енергия и умения за импровизация гарантират забавно начало на фестивала“, заявиха от организационния екип на феста.

„Като европеец, за мен е голяма чест да бъда част от един от най-значимите кинофестивали в света. Щастлив съм от възможността да бъда водещ на Берлинале, което ще празнува своя 70-ти юбилей“, сподели развълнуваният Финци.

Двете церемонии, на които се очакват прочути звезди и режисьори, ще бъдат излъчвани пряко по телевизиите ZDF и 3sat. Очакваме скоро да научим кои ще са филмите, включени в конкурсната програма.
Copyright © 2022 Dir.bg.