„Дисни“ с продължение на „Планетата на маймуните

04.12.2019 г.
„Дисни“ с продължение на „Планетата на маймуните“Преди време съобщихме, че „Дисни“ ще продължат печелившите поредици на своята нова собственост – „Фокс“. А една от емблематичните поредици е тази за „Планетата на маймуните“. Вече е ясно, че ще видим нов филм от нея, подготовката за който е в много ранен стадий.

За момента не знаем много за този проект, но той вече има своя режисьор. Уес Бол, създател на трилогията „Лабиринтът“, ще поеме по стъпките на Мат Рийвс, заснел последния филм от новата трилогия „Войната за планетата на маймуните“ от 2017 г.

Първият филм „Планетата на маймуните“ по романа на Пиер Бул се появява през 1968 г. Впоследствие излизат пет филма, както и прочутият сериал, които превръщат историята за завладелите Земята маймуни в невероятен хит сред няколко поколения. За това допринасят и играчките с героите, които предизвикват истинска мания сред децата далеч преди появата на „Междузвездни войни“.

Години по-късно Тим Бъртън представи своя версия на историята. Неговият филм „Планетата на маймуните“ стана касов хит, но не беше приет добре от критиците и така и не постави началото на нова поредица. Това се случи през 2011 г. с „Възходът на планетата на маймуните“ на Рупърт Уайът, представил модерна версия на историята. За успеха допринесе и Анди Съркис в ролята на Цезар, водачът на майнимуните.

Впоследствие Мат Рийвс продължи сюжета със „Зората на планетата на маймуните“ и „Войната за планетата на маймуните“. Така новата трилогия достигна приходи от 1,68 милиарда долара. Очакванията са Бол, чиято трилогия „Лабиринтът“ е с приходи 949 милиона долара, да представи нещо още по-добро. Все още не знаем дали неговият филм ще е продължение или ще постави ново начало на историята.
Copyright © 2024 Dir.bg.