„Дисни“ възкресява една от най-успешните си комедии

06.12.2019 г.
„Дисни“ възкресява една от най-успешните си комедииТова е една от най-успешните комедии на „Дисни“ за 80-те. „Скъпа, смалих децата“ (1989) е режисьорският дебют на Джо Джонстън, прочул се впоследствие с „Джуманджи“ и „Капитан Америка: Първият отмъстител“. Ето че той ще се завърне отново на режисьорския стол за подготвяната нова версия на хита с Рик Моранис.

Три десетилетия отминаха от премиерата на „Honey, I Shrunk the Kids“. Във филма Моранис играе разсеяния изобретател Уейн Жалински, който по погрешка смалява децата си и ги изхвърля заедно с боклука. Ето че 30 години по-късно ще видим какво се случва с неговия син Ник Жалински, който явно върви по стъпките на баща си и на свой ред смалява децата си. В ролята на Ник ще видим Джош Гад.

„Дисни“ отдавна се опитват да направят нова версия на комедията, която се сдобива с две продължения. През последните месеци са проведени срещи с няколко режисьори, но в крайна сметка се решава, че Джонстън е най-подходящият избор.

Заглавието на новия филм е „Shrunk“. За момента не е ясно кои ще са партньорите на Гад, както и дали комедията ще излезе по кината или ще бъде излъчена по стрийминг платформата „Дисни +“. Сценарият е дело на Тод Розенбърг.

„Скъпа, смалих децата“ се превръща в невероятен касов хит с приходи от 222 милиона долара, които за онези години са огромна сума. За края на 80-те това е рекорд за игрален филм на „Дисни“. През 1992 г. излиза продължението „Скъпа, уголемих детето“ ("Honey, I Blew Up the Kid"), режисирано от Рандал Клайзър, а през 1997 г. директно на видео излиза третата част „Honey, We Shrunk Ourselves“.

Copyright © 2023 Dir.bg.