Руши Видинлиев като Зак в "18% сиво"

09.12.2019 г.
Руши Видинлиев като Зак в 18% сиво“ е филм по едноименната книга на Захари Карабашлиев, публикувана през 2008 г. Историята е интересна и нестандартна за българската литература. Разбито сърце, луда нощ в Мексико, цял чувал с марихуана и спомени за България през 90-те години. Всичко това преживява главният герой в романа – Зак. Той пропътува целите Съединени щати, за да достигне крайната си цел Ню Йорк, където го очакват най-големите изпитания и истината за отсъствието на любимата му Стела.

Братя Чучкови харесват много романа и решават да направят филм по него. Решават да пренесат историята от САЩ в Европа и действието се развива в наши дни.
„Следваме основната линия на книгата, но направихме филм за съвременните хора днес и сега, защото светът е много по различен от 90-те години и искаме пътуването, което пресъздаваме да е актуално към средата днес“, споделя Виктор Чучков-син, режисьор на лентата.

С нелеката задача да влезе в образа на главния герой Зак се нагърбва 39-годишният Рушен Видинлиев.
За да спечеля ролята, трябваше да мина през необикновено дълъг кастинг период, в който до последно не знаех дали Виктор ме е избрал. Ще запомня филма с това, че вървях истински по стъпките на героя. Точно както и Зак, преживях много нови запознанства по пътя. За първи път срещах актьорите, с които си партнираме във филма на всяко ново място, на което пристигахме за снимки. Проектът съчета двете ми най-любими неща – кино и пътуване, за което съм изключително благодарен. И силно се надявам разказът да докосне хората“, споделя Руши.

През последните години Руши работи активно като актьор и режисьор. Завършва магистърска програма за късометражно кино в Ню Йорк, School of Visual Arts, снима реклами, видеоклипове за други артисти. За  главна роля в „Цветът на хамелеона“ (2012) получава наградата за Най-добър актьор от Българската филмова академия. Участва с главна роля и в „Снимка с Юки“ (2019) на режисьора Лъчезар Аврамов, на който отново братя Чучкови са продуценти.
През цялото време Руши не спира да работи и като автор на музикални проекти за други изпълнители, а след серия рекордно разпродадени лайв събития и заради огромния интерес на феновете, тази година поп звездата издаде и съвсем нова авторска музика.



За филма:
Следвайки своята мечта,  влюбените Захари и Стела се преместват от Варна в Лондон. Но оцеляването в новата страна не е толкова лесно, и когато жена му го напуска, Захари се отправя на лудо пътешествие от Лондон до Берлин, по време на което среща поредица от необикновени  хора. Това е пътуване, което разкрива истината за неговата изгубена любов, и в крайна сметка го довежда до  неудобни открития за самия него.

Филмът е реализиран с подкрепата на НФЦ, БНТ, MDM Mitteldeutsche Medienforderung, Филмова агенция на Северна Македония, Община Варна, Сръбски филмов център, Tax Shelter of the Belgian Government via Belga Films Fund, Програма "Медия" на ЕС. Филмът тръгва по кината у нас на 24 януари 2020 г.

Рушен Видинлиев по време на снимките:

Copyright © 2024 Dir.bg.