Мръсна дузина - римейк на филм по истински случай за десанта в Нормандия

17.12.2019
Мръсна дузина - римейк на филм по истински случай за десанта в Нормандия„Уорнър“ избраха режисьор на подготвяния отдавна римейк на класиката от 1967 г. „Мръсната дузина“ ("The Dirty Dozen). Дейвид Ейър ще е режисьор и сценарист на филма, който ще е модерна версия на оригинала на Робърт Олдрич. Продуцент ще бъде Саймън Кинбърг („Марсианецът“).

Това ще е повторното сътрудничество между Ейър и студиото след големия хит „Отряд самоубийци“, друг филм за неподлежаща на опитомяване банда по комикс сагата на DC. Паралелно с това „Уорнър“ подготвят и римейк на друга класика – „Дивата орда“ (1969) на Сам Пекинпа, чийто режисьор ще е Мел Гибсън.

Оригиналът „Мръсната дузина“ впечатлява с участието на звездите Лий Марвин, Чарлз Бронсън, Ърнест Боргнайн, Джим Браун, Джон Касаветис, Тели Савалас и Доналд Съдърланд. Заснет по романа на Е. М. Нейтънсън, филмът разказва истинската история на „Мръсните тринайсет“. Историята е за секретна самоубийствена мисия преди десанта в Нормандия на група корави армейски затворници. Те трябва да атакуват замък в Бретан, където ще се проведе среща на дузина високопоставени германски офицери. Оцелелите затворници ще заслужат свободата си.

Идеята е Ейър да осъвремени историята, а актьорския състав да разнороден и да е съставен отново от големи звезди. Сценарият ще се доближава до стила на някои от първите му сценарии като „Бързи и яростни“ и „Тренировъчен ден“. Снимките са планирани за втората половина на 2020 г.

Оригиналният филм на Олдрич отдавна е признат за един от екшън шедьоврите на 20 век. Той вдъхновява много други култови заглавия в жанра, включително „Гадни копилета“ на Куентин Тарантино.


Copyright © 2024 Dir.bg.