Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ е новият господар на боксофиса

23.12.2019 г.
„Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ е новият господар на боксофисаДългоочакваният финален епизод на „Междузвездни войни“ логично е най-гледаният филм в целия свят за изминалия уикенд. Никой не очакваше да паднат рекорди и резултатите му са под тези на предишните два епизода, но успехът е безспорен.

В САЩ „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ дебютира със 176 милиона долара. Това е третият най-силен резултат за декемврийска премиера, както и трети резултат за тази година, като преди него са единствено „Отмъстителите: Краят“ и „Цар Лъв“.

В останалия свят стартът е с 198 милиона долара. Изненадващо интересът в Китай е доста слаб (едва 12,1 милиона), а най-големи са приходите във Великобритания (26,8 милиона), Германия (21,8 милиона) и Франция (15,2 милиона). В Латинска Америка резултатите на филма на Дж. Дж. Ейбръмс са по-добри от тези на „Последните джедаи“ в почти всички държави, включително Аржентина, Бразилия и Мексико.

В България филмът е гледан от почти 65 000 зрители в премиерния уикенд (не са включени резултатите от предпремиерните прожекции и специални маратони), а приходите му са над 762 000 лева / $0.431 млн.

Вече втори е бившият водач „Джуманджи: Следващо ниво“. Продължението на хита отпреди две години спечели 26,2 милиона и вече има общо 102 милиона долара в САЩ. В останалата част от света то добави нови 32,6 милиона и така общите му приходи достигнаха 312 милиона.

На трето място е друго продължение. „Замръзналото кралство 2 спечели 12,4 милиона и така приходите му в САЩ достигнаха 386,6 милиона долара. До момента новите приключения на Елза и Анна са донесли на „Дисни“ над 1,1 милиарда долара.
Copyright © 2024 Dir.bg.