Сериен филм по "Кери" на Стивън Кинг

24.12.2019 г.
Сериен филм по С нова екранизация ще се сдобие един от култовите романи на „краля на хоръра“. „Кери“ ще бъде превърнат в минисериал от FX. Проектът е в съвсем начален стадий и все още не са известни имената от творческия екип.

Новината идва шест години след премиерата на римейка на „Кери“ с Клои Грейс Мориц в главната роля. Този филм за жалост не оправда очакванията и не се доближи до силата на оригинала, излязъл през 1976 г. и дело на Брайън де Палма. Тази екранизация е от историческо значение, защото си остава първа по роман на Стивън Кинг. С нея изгрява звездата на Сиси Спейсек, номинирана за „Оскар“ за ролята на момиче с телекинетични способности. Във филма участват още звезди като Джон Траволта, Нанси Алън, Ейми Ървинг и Пайпър Лори. През 1999 г. излиза продължение, което бързо е забравено.

По „Кери“ е направен и телевизионен филм, както и мюзикъл, който се играе за кратко на „Бродуей“.

Новият минисериал ще е поредната екранизация по Стивън Кинг за малкия екран. Наскоро бе обявено, че разказът „Jerusalem’s Lot“ ще бъде превърнат в сериал от Epix с Ейдриън Броуди в главната роля. През януари очакваме премиерата по HBO на „The Outsider“ с Бен Менделсон и Синтия Ериво. Освен това „Касъл Рок“ има втори сезон, а както наскоро съобщихме предстои да видим и сериал по „Сблъсък“ с Александър Скарсгард, Упи Голдбърг и Амбър Хърд.Copyright © 2024 Dir.bg.