Джейсън Деруло от "Котките" гневен на критиката

25.12.2019 г.
Джейсън Деруло от След излизането на екран на "Котките" миналия четвъртък и петък, критиката реагира сурово на адаптацията на мюзикъла от 1981 г. на Андрю Лойд Уебър. Филмът бе наречен странен, объркан и "плашещо сексуален", а в Rotten Tomatoes положителните отзиви са едва 17%. CinemaScore пък му даде унизително ниския рейтинг C+ от страна на публиката, както и IMDb с доближаващ 2.6 (от 10) рейтинг.

Изпълнителят на ролята на Ръм Тъм Таг - 30-годишният американски танцьор и певец Джейсън Деруло - не се притеснява от негативните рецензии и е убеден, че екипът на фимла е създал "потресаващо произведение на изкуството".

"Когато отправяш предизвикателство към определението за изкуство, когато нарушаваш всички правила, то, разбира се, предизвикваш ответна реакция. Но тук имаме страхотно произведение на изкуството, създадено от най-добрите в света. Радвам се, че зрителите ще го видят, защото критиците - какво изобщо знаят те? Нима са заснели поне един филм?" - заяви Деруло пред изданието TMZ.

Дали са прави критиците или не, за посещаемостта на зрителите може да се желае повече. От момента на излизането си "Котките" са събрали около 11 млн. долара (5.6 в Северна Америка, 4.4 във Великобритания и Ирландия) при изразходван бюджет от около 95 милиона и засега се очертава комерсиален провал.

Друга звезда от филма - английският комедиант Джеймс Кордън - сподели в интервю за BBC Radio 2: "Още не съм гледал филма, но чух, че е ужасен!"

Получи се и куриоз в понеделник, 23 декември, когато режисьорът Том Хупър наложи изпращане от Universal на нови копия до киносалоните с "подобрени визуални ефекти". Това се случи чрез сателитен даунлоуд за тези салони, които имат такъв достъп, а останалите трябваше да изчакат получаване на нови копия на твърд носител. За бранша е необичайна промяната на филма непосредствено след старта на широкото разпространение по кината. Оказа се, е Хупър е избързал с изпращането на недовършена версия за галапремиерата в Ню Йорк на 16 декември и след 36-часов работен маратон е завършил изпълнения със CGI (computer-generated imagery) филм в неделя, на 22 декември. Междувременно обаче, критиката подчерта неубедителната и изнервяща котешка козина...

Премиерата на семейното фентъзи в България е този петък, 27 декември.
Copyright © 2024 Dir.bg.