Третият филм на Грета Гъруиг ще е мюзикъл

04.01.2020 г.
Третият филм на Грета Гъруиг ще е мюзикълПървите два самостоятелни режисьорски проекта на 37-годишната американска актриса и сценарист Грета Гъруиг постигнаха успех - и сред критиката, и зрителски: "Lady Bird" (2017, непоказван в България) и "Малки жени". След историята за 17-годишна тийнейджърка и адаптацията на класически роман, естествено е да си зададем въпроса какво й предстои. Според скорошно интервю на Гъруиг за Variety, режисьорката работи върху нещо напълно различно - мюзикъл.

Тя е сдържана за детайлите, но казва: "Усещам, че на света в момента му липсва степ танцът. Само отбелязвам това".

Каквото и да има предвид Гъруиг, със солидната основа на първите два филма няма съмнение, че тя ще направи отново нещо уникално и забавно. Остава отворен въпросът, дали мюзикълът ще излезе преди или след игралната приключенска комедия "Барби" под шапката на Warner Bros., която тя ще режисира по сценарий, разработен от нея в съавторство със съпруга си Ноа Баумбак. Сюжетът е за кукла, изгонена от Барбиленд, тъй като не е достатъчно съвършена и впуснала се в реалния свят, а в главната роля е австралийката Марго Роби (вижте по-подробен материал).

Друг отворен въпрос е дали актьорският тандем от "Lady Bird" и "Малки жени" - Сърша Ронан и Тимъти Шаламей - ще получи роли в мюзикъла. Кастинг формулата доказа, че работи и нищо чудно да видим Шаламей да се разтропа с налчета на обувките си като степ танцьор.
Copyright © 2024 Dir.bg.