Ханс Зимър се заема със „Смъртта може да почака

08.01.2020 г.
Ханс Зимър се заема със „Смъртта може да почака“Толкова рокади се случиха още преди началото на снимките на „Смъртта може да почака“, че вече почнахме да се съмняваме дали този филм наистина ще бъде направен. Ето че месеци преди премиерата дългоочакваната продукция се лишии от композитор. Все пак вече е ясно, че американецът Ханс Зимър ще подготви музиката за юбилейния Бонд 25.

Няколко месеца преди да започнат планираните отдавна снимки Дани Бойл се оттегли от режисьорския стол заедно със своя традиционен сценарист Джон Ходж. В крайна сметка Кари Фукунага бе избран за режисьор, освен това работи по новата версия на сценария, подготвена заедно с Нийл Първис, Робърт Уейд и Фийби Уолър-Бридж.

Дан Роумър, който композира музиката за две от продукциите на Фукунага – филма „Beasts of No Nation“ и сериала на Netflix „Maniac“, бе избран за композитор. Но явно това, което той е подготвил, не се е харесало на продуцентите Барбара Броколи и Майкъл Уилсън. Затова и те му намериха заместник.

Знаем, че Зимър е способен на чудеса, но той ще разполага само с месец и половина, за да подготви музиката, която трябва да е готова до средата на февруари. Някои вече се питат дали няма да се възползва от помощта на Бенджамин Уолфиш, с когото написаха музиката за „Блейд Рънър 2049“.

За Зимър, който е носител на „Оскар“ за музиката си към анимацията „Цар Лъв“, 2020 се очертава като доста натоварена година. Той ще пише музиката за „Жената чудо 1984“, „Топ Гън: Маверик“, „Дюн“, „Спондж Боб: Гъба беглец“, а също и за едни от хитовете на 2021 – „Космически забивки 2“.
Copyright © 2024 Dir.bg.