Земекис ще режисира трилър фантастиката "Арес"

11.01.2020 г.
Земекис ще режисира трилър фантастиката Приключването на преговорите с Warner Bros. за режисурата на "Ares" приближава и начело на проекта ще застане Робърт Земекис, съобщава източник на изданието The Wrap. Сценаристката на "Капитан Марвел" и "Tomb Raider: Първа мисия" Дженива Робъртсън-Дуорет е написала сценария за астронавт, чиято космическа капсула се разбива в африканска пустиня. Докато той бърза да се събере със семейството си се разбира, че мисията му е част от конспирация и че носи със себе си тайна, която може да промени света завинаги.

Освен режисурата, Земекис е и продуцент заедно с партньорите си от независимата "ImageMovers" Джак Рапки и Стив Старки, продуценти са още Дан Лин и Джонатан Айрик от продуцентска къща "Rideback" (известна с британо-италианския хит "The Two Popes" и, разбира се, с милиардния "Аладин"). Изпълнителен продуцент е Роланд Емерих заедно с колегата си от "Rideback" Райън Халприн и с Джаклин Ливайн ("Добре дошли в Марвен", "Съюзени" и др.).

Извън този, към момента все още неокончателен ангажимент, Земекис ще режисира игралния римейк на анимацията "Пинокио" от 1940 г. за Disney, след като първоначално определеният за поста британец Пол Кинг ("Падингтън") напусна проекта без оповестени причини в началото на 2019 г. "Арес" и "Пинокио" се разработват едновременно и не е ясно кой от двата ще излезе първи на екран. В момента 68-годишният Земекис работи по най-новия си филм - "Вещиците" ("The Witches"), екранизация на едноименния роман от 1983 г. на Роалд Дал с участието на Ан Хатауей, Стенли Тучи, Октавия Спенсър и Крис Рок. Приключенската семейна комедия на Warner Bros. е в постпродукция и ще бъде изведена на екран през октомври тази година - на 09.10.2020 в България.
Copyright © 2024 Dir.bg.