„Лукасфилм“ искат да привлекат Тайка Уайтити

17.01.2020 г.
„Лукасфилм“ искат да привлекат Тайка УайтитиЗа всички е ясно, че „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ няма да постави финал на най-прочутата сага в историята на киното. Все пак филмът вече спечели над 1 милиард долара, така че „Дисни“ няма как да се откажат от идеята за продължение. Една от надеждите им е свързана с името на Тайка Уайтити.

Режисьорът на „Тор: Рагнарок“ вече е имал среща с „Лукасфилм“. Явно предложението е да направи нов филм от поредицата „Междузвездни войни“. Уайтити бе режисьор на последния епизод от сериала „The Mandalorian“, който бе приет повече от възторжено. Възможно ли е той да продължи на тази междузвездна вълна?

За момента не е ясно какъв ще е този нов проект. „Лукасфилм“ може би просто са направили предложение на Уайтити и очакват неговия отговор. През 2017 г. президентът на студиото Катлийн Кенеди реагира много ентусиазирано на въпроса дали би поканила Уайтити за режисьор на филм от поредицата. „Бих се радвала той да режисира „Междузвездни войни“. Мисля, че е идеален за това“, са думите й от преди три години.

Оттогава се случиха доста неща. А Уайтити продължава да трупа успехи. Неговият филм за Тор стана най-касов от поредицата дотук, освен това се радваше на най-добър отзвук сред фенове и критици. Сега му предстои да се заеме с „Thor: Love and Thunder“, обявен през юли м.г. и чиито снимки предстоят по-късно тази година.

Междувременно Уайтити получи две номинации за „Оскар“ като продуцент и сценарист на блестящата сатира „Джоджо Заека“. Така че едва ли има по-достоен от него да се заеме с „Междузвездни войни“.
Copyright © 2020 Dir.bg.