БАФТА ще награди Анди Съркис за изключителни постижения

24.01.2020 г.
БАФТА ще награди Анди Съркис за изключителни постиженияБританската академия за филмово и телевизионно изкуство, известна със съкращението БАФТА, ще награди Анди Съркис за неговите изключителни постижения в киното. Той ще получи своето отличие на церемонията по раздаване на 73-те британски награди на 2 февруари в Лондон.

От Академията заявиха, че ще отдадат почит на известния британски актьор, продуцент и режисьор за неговата новаторска работа във все по-популярния „performance capture” и за „разширяване на периметрите на това какво означава да бъдещ актьор през 21 век“. Съркис е известен с това, че вдъхна живот на популярни интерактивни герои като Ам-Гъл във „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“, Цезар в трилогията „Планетата на маймуните“, Кинг Конг във филма на Питър Джаксън и върховния лидер Сноук в последните епизоди на „Междузвездни войни“.

„Като водещ актьор в „performance capture” Анди Съркис е неразривна част от развитието на тази забележителна дигитална технология, която позволява на режисьорите да съживят невероятни герои, които иначе не биха могли да представят с такава поразителна точност на екрана“, се казва в изявлението на БАФТА.

Марк Самуелсън, шеф на филмовия комитет, допълва: „Работата на Анди на екрана и извън него е абсолютно революционна, вдъхнови публиката и неговите колеги. Неговото влияние като изпълнител, учител и иноватор издигна нивото на киноиндустрията и положителното му въздействие ще се усеща в предстоящите години“.

Съркис винаги е предизвиквал хвалебствия за изпълненията си, но никога дори и не е бил номиниран за престижна награда за тях. В момента той снима едно от най-очакваните продължения за тази година – „Венъм 2“.
Copyright © 2024 Dir.bg.