Епичен бой Джеки Чан - Арнолд Шварценегер в руско фентъзи

16.02.2020 г.
Епичен бой Джеки Чан - Арнолд Шварценегер в руско фентъзиВъв филмите са познати множество двубои - като този между Люк Скайуокър и Дарт Вейдър, Роки и Аполо, Ип Ман срещу десетина черни колана... Сега трейлърът на руско-китайската версиа на "Желязната маска" ("Iron Mask") ни предлага една доста неочаквана, затова пък епична битка между екшън легендите Джеки Чан и Арнолд Шварценегер.

Боят не е особено дълъг и изглежда, че не е значима част от самия филм. Той излезе през август миналата година в Китай под името “Viy 2: Journey to China”, продължение на фентъзи трилъра "Вий" (2014), копродукция Русия-Украйна, Германия, Великобритания и Чехия, режисиран от Олег Степченко по сценарий, използващ мотиви от едноименната повест (1835 г.) на Гогол. Направен с бюджет от $26 млн, оригиналният филм събра близо $40 млн. (от които $35 млн само в Русия).

Англоезичното име на втория филм е "Journey to China: The Mystery of Iron Mask" и сюжетът се развива в началото на 18 век.
Английският актьор Джейсън Флеминг, когото българските кино- и DVD-зрители познават от филми като "Две димящи дула" (1998), "Гепи" (2000), "Аназапта" (2001), "Тялото" (2001), "Транспортер 2" (2005), "Големите надежди" (2012) и др., отново се превъплъщава в британския картограф Джонатан Грийн, изпратен от цар Петър Велики да нанесе на карта руския Далечен Изток, при което се сблъсква с дракони, магии и други странни същества, известни от фолклора. Принуден да навлезе в Китай, там той попада не само на китайски принцеси, но и на самия Мастер - Краля на драконите (Джеки Чан). Кое ще се окаже по-силно този път: увереният скептицизъм на учения или старата черна магия, обхванала източните земи? Под желязната маска пък се крие самият руски цар, избягал от Тауър в Лондон с руски кораб... Персонажът на Арнолд Шварценегер се нарича Джеймс Хук и едно от предположенията е, че това е Капитан Хук - антагонистът на Питър Пан.

Разпространен в десетина държави, вкл. Русия, Казахстан, Филипините, Виетнам и прибалтийските републики, "Пътешествие до Китай: Мистерията на Желязната маска" предстои да излезе във Великобритания през април 2020 г. Засега не е известно дали ще пробие на американския пазар. Бюджетът му е 49 млн. долара, като досега приходите на амбициозния проект са едва $14 млн. Освен руските продуценти от "Fetisoff Illusion" (Глеб Фетисов), "Кинокомпания CTB" (Сергей Селянов) и "Русская Фильм Группа" (Алексей Петрухин и Олег Степченко), участва и регистрираното в Пекин студио на Джеки Чан "Sparkle Roll Media", както и американската компания "Buffalo8" (с маркетинг услуги). Руското заглавие на филма е "Тайна печати дракона".

Освен звездите Флеминг, Шварценегер и Чан, участват още Чарлз Данс (3 награди "Еми", помним го и като Тивин Ланистър от сериала "Игра на тронове") като лорд Дъдли, както и покойният холандец Рутгер Хауер в ролята на посланик и за когото това е една от последните му изяви в киното.

Вижте новия трейлър, предназначен за Великобритания:

Copyright © 2024 Dir.bg.