„Екзорсистът“ с ново продължение

18.02.2020 г.
„Екзорсистът“ с ново продължениеИнтересът към хорър поредиците продължава да нараства. А тази си остава една от най-популярните и най-коментирани, благодарение и на бестселъра на Уилям Питър Блати. „Заклинателят“ или „Екзорсистът“ ужасява няколко поколения от премиерата си през 1973 г.

През следващите десетилетия се появиха три продължения с различни качества, два телевизионни сериала, театрална постановка и страховита видеоигра. Ето че вече се подготвя ново продължение на познатата история.

Все още всичко е в съвсем начален стадий, но главен герой в новия филм ще бъде внучката на Регън, популярната героиня на Линда Блеър. В традицията на „Заклинателят“ тя ще бъде поредното момиче, обсебено от зъл демон (предположенията са, че оригиналният дух Пазузу ще се завърне, за да си отмъсти), от който ще се опитат да я отърват.

Регън си остава един от култовите образи в хорър жанра. Тя участва във всички филми от поредицата, като в „Заклинателят 2: Еретикът“ я виждаме като тийнейджърка, а в сериала „Заклинателят“ тя вече е майка, която се опитва да предпази собствената си дъщеря от демонично нашествие.

Явно новото продължение ще е издържано в стила на хита от преди две години „Хелоуин“. Той показа, че някои поредици могат да пожънат успех дори и доста години след премиерата на оригиналния филм.
Copyright © 2024 Dir.bg.