Кражба и любов в римейк на „Светецът“

19.02.2020 г.
Кражба и любов в римейк на „Светецът“Задава се римейк на един от култовите хитове на 90-те. Декстър Флечър, известен най-напред като любим актьор на Гай Ричи („Две димящи дула“), успешно се преквалифицира като режисьор – първо с „Еди Орела“ с Тарън Еджъртън, после довършвайки „Бохемска рапсодия“, а впоследствие с мюзикъла за живота на Елтън Джон „Рокетмен“ отново с Еджъртън. Ето че сега той ще ни поднесе своя версия на „Светецът“.

Оригиналният филм от 1997 г. е дело на Филип Нойс, а в главната роля е Вал Килмър. Той играе изкусния крадец Саймън Темплър, известен като Светеца, защото се представя винаги с имена на католически светци. Руската мафия му възлага поредна мисия – да задигне формула за студен ядрен синтез. Той обаче се влюбва в красивата физичка, автор на откритието (в ролята е Елизабет Шу).

Продукцията на Paramount е вдъхновена от популярния сериал от 60-те с Роджър Мур в главната роля, който пък е базиран на поредица бестселъри от 20-те на Лесли Чартерис. Очакванията към филма са той да постави началото на нова поредица, но въпреки интригуващия сюжет и успешния саундтрак, с хитове на Duran Duran, Orbital и The Chemical Brothers, приходите са едва 118 милиона долара.

Сега Paramount се надяват новата версия на Флечър да е далеч по-успешна. Сет Греъм-Смит („Тъмни сенки“, „LEGO Филмът: Батман“) подготвя сценария, а продуценти ще са Лоренцо ди Бонавентура (поредицата „Трансформърс“, „Мега звяр“), Брад Кревой и Робърт Евънс.



Copyright © 2024 Dir.bg.