Ерик Бана се въплъщава в най-великия мотоциклетен състезател

26.02.2020 г.
Ерик Бана се въплъщава в най-великия мотоциклетен състезателСлед успеха на „Пълно ускорение“ е време за историята на друга легенда на високите скорости. Ерик Бана и Робърт Конъли се сдобиха с правата за филм за живота на британския мотоциклетен и автомобилен състезател Майк Хейлууд. Той е известен като „Mike The Bike“ (Майк Мотора), заради изключителните му способности да управлява до съвършенство всякакви по вид и максимален обем на двигателя мотоциклети.

Бана явно е негов голям почитател. Той ще изпълнява ролята на Хейлууд, подготвя сценария на филма и ще бъде негов режисьор, заедно Конъли. Хейлууд е определян като най-великия мотоциклетен състезател на всички времена. Той има 9 световни титли по мотоциклетизъм в различни класове, притежава рекордните за времето си 12 победи на състезанието на остров Ман, както и титла от шампионата на Формула 2.

Хейлууд се оттегля от състезания на върха на кариерата си през 1967 г., за да се завърне триумфално с победа през 1978 г. начело на Ducati. Той оцелява от безброй катастрофи, но по ирония на съдбата умира едва 40-годишен, след като шофьор на камион блъска колата му, в която пътува с дъщеря си.

„Развълнувани сме от това, че Ерик Бана и Робърт Конъли ще превърнат историята на Майк за неговото историческо завръщане на пистата във филм. Радваме се, че Майк ще бъде представен на екрана от Ерик, актьор с невероятна страст и познания за мотоциклетния спорт, кариерата на Майк и сам запален мотоциклетист“, се казва в изявлението на Полин Хейлууд, вдовицата на легендарния състезател, и неговия син Дейвид.


Copyright © 2024 Dir.bg.