Сестрите Фанинг в нова военна драма

04.03.2020 г.
Сестрите Фанинг в нова военна драмаТази Коледа Sony постигнаха голям успех с новата екранизация на „Малки жени“, дело на Грега Гъруиг. Филмът не само се хареса на критиците и бе удостоен с редица номинации и награди, но стана и невероятен касов хит с приходи над 203 милиона долара. Вече е ясен следващият хит на студиото, който ще излезе за Коледа 2020 – „The Nightingale”.

Общото между двата филма ще е насочеността към дамската аудитория и това, че е двата са режисирани от известни актриси и актьорския състав е основно женски. Режисьор на „The Nightingale” ще бъде Мелани Лоран, а в главните роли ще са сестрите Ел и Дакота Фанинг.

Филмът е екранизация по едноименния бестселър на Кристин Хана. Сценарият е дело на Дана Стивънс. Сюжетът разказва за две сестри, които се събират в навечерието на Втората световна война, за да оцелеят по време на германската окупация на Франция. Историята е вдъхновена от подвига на жени от френската съпротива, помагали на заловени войници на съюзниците и за укриването на еврейски деца по време на войната.

Лоран е известна актриса, популярна най-вече с ролята на Шошана в шедьовъра на Куентин ТарантиноГадни копилета“. Но тя има опит и зад камерата и вече е режисирала четири филма. В последния ѝ режисьорски опит от 2018 г. „Galveston” участва и Ел Фанинг.
Copyright © 2024 Dir.bg.