Бокс офисът удари дъното

16.03.2020 г.
Бокс офисът удари дънотоЯсно е, че епидемията от коронавируса тепърва ще се разраства. Загубите в целия свят от нея са поголовни, но в Холивуд ситуацията изглежда все по-отчайваща. Снимките на много продукции са замразени, други отлагат премиерите си за (надяваме се) по-добри времена, а все повече кина се затварят.

Според експерти загубите на кино и телевизионните продукции за тази година ще бъдат от порядъка на 20 милиарда долара. Само промяната в премиерната дата на „Смъртта може да почака“ от април за ноември ще доведе до загуби между 30 и 50 милиона долара.

Сред отложените други премиери, както вече съобщихме, са „Мулан“, „Нито звук 2“ и „Новите мутанти“. Все още не е ясно кога ще ги видим на екран. Друг от големите хитове за 2020 г. – „Бързи и яростни 9“ ще излезе през април догодина.

„Дисни“ съобщи, че прекратява снимките на всички свои продукции, включително „Малката русалка“, римейка на „Сам вкъщи“ и новия филм на Гийермо дел ТороNightmare Alley“. Спряна е работата и по новия „Батман“, „Матрицата 4“ и „Jurassic World: Dominion“.

Същевременно бокс офисът в САЩ удари дъното за последните повече от 20 години. Отново на върха е анимацията „Напред“ с едва 10,5 милиона долара и огромен спад спрямо миналия уикенд – повече от 70%.
Copyright © 2024 Dir.bg.