Нови кадри от „Уестсайдска история

17.03.2020 г.
Нови кадри от „Уестсайдска история“Още като дете Стивън Спилбърг се влюбва в музиката на „Уестсайдска история“. Той израства, слушайки плочата от прочутия мюзикъл, поставен за първи път на Бродуей през 1957 г. Ето че тази година ще видим неговата версия на историята за двамата влюбени Тони и Мария, превърнали се в жертва на омразата между две враждуващи банди.

Вече разполагаме със снимки на основните герои на бъдещия хит. На една от тях е самият Спилбърг, заедно с Рита Морено, получила „Оскар“ за ролята на Анита в класическия филм от 1961 г. В новата версия тя е в специално написаната за нея роля на Валентина – вдовица на Дог, собственика на магазинчето, в което работи Тони. Морено споделя опита си с младите актьори във филма, на които помага да влязат в съответния образ.

Спилбърг набляга на автентичността. Затова за разлика от оригиналния филм, в който пуерториканците се играят от американци с грим, в неговия филм 20 от общо 33 герои са истински пуерториканци или с пуерторикански корени. Сред тях е дебютантката Рейчъл Зиглър в ролята на Мария. Като нейния любим Тони ще видим звездата от „Зад воланаАнсел Елгорт.

Преди Тони е бил лидер на „Ракетите“, бандата на американците, които са в постоянен конфликт с бандата на емигрантите пуерторикаци – „Акулите“. Техен лидер е Бернардо, братът на Мария (в ролята е Дейвид Алварес). Неговата любима и най-добра приятелка на Мария е Анита. В ролята е Ариана ДеБосе, една от звездите на Бродуей и една от оригиналните изпълнителки в мюзикъла „Хамилтън“. За нея Морено признава, че е невероятна танцьорка и в много отношения е по-добра от самата нея отпреди 60 години.



Copyright © 2024 Dir.bg.