"Жената чудо 1984" с нова дата

27.03.2020 г.
Струващото $200 милиона продължение на "Жената чудо", предвидено за екран на 5 юни, се премества за 14 август - датата, на която трябваше да излезе хорърът на Джеймс Уан "Malignant". За разлика от други заглавия, които могат да си позволят онлайн разпространение, филмите с бюджет на 100 милиона имат нужда от киносалони по света, за да си възвърнат инвестицията. Президентът на Warner Bros. за вътрешната дистрибуция Джеф Грийнстайн разпространи имейл, в който пише: "Нашият план винаги е бил и остава да пуснем WW 1984 по кината!".

Студиото съобщи още, че анимационната комедия "Скуби-Ду!" с Марк Уолбърг,  Зак Ефрон, Аманда Сайфред и др., досега планирана за 15 май, както и мюзикълът на Джон М. Чу "Във висините" (26 юни досега), се местят в статус "без дата". 40-годишният Чу е известен с комедията си "Crazy Rich Asians" от 2018 г., която не бе пусната в България.

В Холивуд са наясно, че възкресяването на екзибиторския бизнес (кината) ще е болезнен процес. Наскоро стана известно, че 500 кина в Китай са отворили, но са събрали общо едва $2 000 (словом: две хиляди долара). Макар показаните в тях филми да не са премиум - познати китайски блокбъстъри, без премиери, то е очевидно, че ще отнеме доста време, преди публиката да се завърне.

У нас дистрибуторът "Александра Филмс" още преди три дни осъществи промените, като промени пускането на екран по същия начин: вече без премиерни дати са "Скуби-Ду!", "Във висините" и "Malignant" (досега се очакваше да тръгне на 14 август), а "Жената чудо 1984" трябва да излезе на 14 август.

Другият голям разпространител у нас - "Форум Филм България" засега не отразява никакви промени в репертоара си, в това число "Ловът" и "Мулан" в момента са по кината ("на хартия").
Copyright © 2024 Dir.bg.