Фестивалът Master of Art тръгва онлайн от днес

09.04.2020 г.
Фестивалът Master of Art тръгва онлайн от днесПетото издание на форума за документално кино "Master of Art" ще се проведе през септември, а предварително закупените билети и карти ще важат за новите дати на прожекциите без презаверка, съобщи на 2 април организаторът Найо Тицин на онлайн брифинг във фейсбук. В брифинга участваха още Борислав Велков, председател на СД на НДК, Мая Калчева, менидъжр на neterra.tv и Мария Николова, режисьор (филма "Луцифер").

Фестивалът ще се проведе в две части: съкратено онлайн издание от 9 до 30 април (когато трябваше да се проведе офлайн) и пълно издание от 1 до 24 септември 2020 г. в софийските кина "Люмиер Лидл" и "Дом на киното". Мотото е "Прегърни изкуството". Филмовият фестивал "Master of Art" се организира от продуцентска компания "Спотлайт", Националния дворец на културата и фондация „Master of Art“ с финансовата подкрепа на програма „Култура“ на Столична община, на фондация „Америка за България“ и на Националния филмов център.

В първата част за територията на България ще се стриймват 25 филма през платформата neterra.tv. Общата цена на всички заглавия от онлайн фестивала е 10 лв.

Селекцията ще предложи най-доброто от документалното кино в следните области: „Архитектура и дизайн”, „Изкуство и деца”, „Съвременно изкуство”, „Кулинарно изкуство”, „Изобразително изкуство и фотография”, „Литература”, „Музика и танц”, „Театър и кино”.

Сред филмовите заглавия онлайн са "Луцифер", "Стихията Медея" на Найо Тицин, "Равновесието според Окуда", "Абстрактно изкуство: Клифърд Стил", "Разговор с Роми Шнайдер", "Векът на Солженицин", "Викас Кана и индийската кухня" и много други. Ще се излъчват и филми от миналогодишни фестивали - като "Отивам си у дома - Джими Скот", "Азбуката на Грийнауей", "Аз, Клод Моне", "Новите музеи на Италия". Програмата може да видите или изтеглите оттук.

Информацията е на пресцентъра на НДК.
Copyright © 2024 Dir.bg.