"The Unknown Man" с Джоуел Еджъртън ще се снима в Южна Австралия

20.04.2020 г.
Вече е потвърдено, че криминалният трилър "The Unknown Man" ("Непознатият") ще се снима на локации в Южна Австралия след кризата с коронавируса. Джоуел Еджъртън е продуцент и играе във филма заедно с англичанина Шон Харис, носител на няколко награди BAFTA за независимо кино (напр. за "Макбет") и известен от участията с в два "Мисията невъзможна" от 2015 и 2018 г.

Автор на сценария е австралийският режисьор и актьор Томас М. Райт (роля в "Прекрасна страна" на Уоруик Торнтън, показан у нас на "Любовта е лудост"). Историята е за двама мъже, които се сприятеляват без единият да знае, че другият е полицай под прикритие, работещ по разкриването на отдавнашно убийство.

Проектът бе обявен на Берлинския филмов пазар през февруари и по осъществяването му работят "See-Saw Films" ("Лъв: стъпки към дома", "Речта на краля") и "Anonymous Content" ("Заличено момче", "Спотлайт"). Еджъртън е представен през "Blue Tongue Films". Финансирането разчита на федералната агенция "Screen Australia" с подкрепата на Южно-австралийската Филмова Компания. Местното разпространение ще стане през "Transmission Films", а международното - през "Cross City Films" и "Rocket Science".

Продукцията бе разгласена от министъра на щата Дейвид Писони, който изтъкна, че се инвестира във възстановяването на филмовата индустрия. Снимките ще се осъществят около и в град Аделаида.
Copyright © 2024 Dir.bg.