Том Круз в космоса - буквално

05.05.2020 г.
Том Круз в космоса - буквалноТом Круз ще преодолява гравитацията, по информация на изданието Slash Film. Звездата ще напусне Земята, за да участва в нов филм, който ще се снима в космоса. За целта е предвидено сътрудничество с компанията "SpaceX" на американския предприемач Илон Мъск.

Според Deadline, космическият филм не е проект от франчайза "Мисията невъзможна" и още няма ангажирано студио, тъй като нещата са в начален етап на развитие. Круз и "SpaceX" разработват проект за приключенски екшън заедно с НАСА и ако той се осъществи, това би бил първият сюжетен игрален филм, заснет извън земната атмосфера.

Пресата припомня, че актьорът не за първи път "флиртува" с правенето на филм извън Земята. Преди две десетилетия години не кой да е, а Джеймс Камерън пита Круз дали проявява интерес към съвместен филм в космическото пространство. Камерън сподели през 2018 г.: "Всъщност говорих с него да направим филм в Космоса, преди около 15 години. През 2000 г. имах договор с руснаците да отида до Международната космическа станция и да заснема там документален филм в 3D. Тогава си помислих - защо да не направя и игрален филм. Казах му: Том, ти и аз ще получим две места в кораба "Союз", но някой трябва да ни обучи като инженери. Том ми каза - няма проблем, аз ще се обуча. Имахме и идеи за историята, макар и само концептуални". Този проект така и не вижда бял свят, но Камерън изглежда е посял семето, което може да бъде отгледано от друг режисьор.

Самият Мъск е обект на шеги, че би могъл да играе ролята на злодей във филм за Джеймс Бонд. Всъщност, във филма от 1979 г. "007: Мунрейкър"  Бонд (игран от Роджър Мур) отива в космоса, а в злодея се превъплъщава Майкъл Лонсдал. Тогава нещата не се получават особено добре, но ако сега Илон Мъск или неговата компания се включат, той би получил кредит на изпълнителен продуцент.
Copyright © 2024 Dir.bg.