Снимките на "Аватар" 2 и 3 скоро ще се възобновят

10.05.2020 г.
Снимките на По всичко личи, че Нова Зеландия се справя със ситуацията около Ковид-19, тъй като през вчерашния 9 май в 4.4-милионната страна не бе регистриран нито един нов случай на заболяването. По различни информации в тази връзка, някои филмови и телевизионни продукции вече могат да продължат своята работа, според новозеландската филмова комисия. Това означава, че "Аватар 2" и "Аватар 3" на Камерън скоро могат да възобновят снимките, прекратени в средата на месец март т.г. През декември миналата година режисьорът увери, че всичко върви по план, "почти сме приключили със снимките на игралните сцени (live action), остават ни няколко месеца през пролетта в Нова Зеландия. Придържаме се към разписанието за излизане през декември 2021 г." (за първото продължение - бел.ред.)

Здравните протоколи в Нова Зеландия вече ще могат да позволят на сетовете да се върнат на работа, макар и при засилени санитарни мерки.

Джеймс Камерън и продуцентът Джон Ландау използваха паузата, за да работят виртуално в Калифорния с "Weta Digital" по създаването на скъпоструващи специални ефекти на филма. Към този момент, според Deadline, все още никой от екипа не се е завърнал в Нова Зеландия.

Производството на високобюджетния минисериал на Amazon Studios "Властелинът на пръстените" също има вероятност отново да продължи в Нова Зеландия. Насред заснемането на първите два от общо 8 епизода, екипът и актьорите трябваше да прекратят работа. Фентъзи епоса, вдъхновен от романите на Дж. Р. Р. Толкин, режисира испанецът Хуан Антонио Байона ("Джурасик свят: Рухналото кралство", "Часът на чудовището"), а продукцията вече получи зелена светлина за втори сезон. От Amazon все още не коментират кога снимките биха могли да се възобновят.

В страната досега има 1 494 случая на заразени, от които общо 21 със смъртен изход. 39-годишната министър-председателка Джасинда Ардърн затвори напълно територията на 23 март, месец след първия случай там.

На снимката: Камерън режисира актьорите, преди да се гмурнат под вода (Avatar on Twitter)
Copyright © 2024 Dir.bg.