"Ковачът" с Фишбърн и Джонас - успешен пазар в Кан

25.06.2020 г.
Екшън трилърът "The Blacksmith" ("Ковачът") на AGC Studios е първият по-голям американски филм, похвалил се с успешни международни продажби по време на текущия виртуален кинопазар в Кан. Във филма ще участва 27-годишният актьор и музикант Ник Джонас ("Златен глобус" за изпълнението на песента "Home" от саундтрака на анимацията "Бикът Фердинанд") и звездата Лорънс Фишбърн; режисира французинът Пиер Морел ("Твърде лично", "Стрелецът", "Peppermint: Ангел на възмездието"). Адаптацията е по едноименен графичен роман от 2011 г. на издателство "Kickstart Comics".

От студиото са успели да сключат сделки за разпространение в Германия и Швейцария, Франция, Великобритания, Латинска Америка, Русия, Южна Корея и Виетнам, както и общо за Азия. Очакват се предстоящи сделки за Бенелюкс, Гърция, Близкия Изток, Източна Европа (чрез "Prorom"), Индонезия, Тайван, Сингапур, Тайланд, Филипините, ЮАР, Израел, Турция и Индия.

От AGC Studios отчитат виртуалния формат на Кан (22 - 26 юни) като огромен успех заради "привличането на фокусирани купувачи, многото лични съобщения по презентацията на заглавието, отличната комуникация и агресивното сключване на сделки".

Снимките на филма започват през септември т.г., се казва в презентацията му, осъществена от родения във Великобритания основател на AGC Studios Стюарт Форд и от режисьора. Студиото финансира и продуцира проекта.

Джонас играе оръжеен експерт, който се укрива, след като лабораторията му е разрушена, а колегите - убити. Заедно с брилянтен анализатор на ЦРУ, той се обръща към своя ментор - пенсионирания ковач Мейдър, игран от Фишбърн, който насочва двамата по техния път, "винаги една крачка пред техните преследвачи в един оставящ ни без дъх и изпълнен с екшън трилър, който е само началото на глобалните приключения на Ковача".

В презентацията Морел нарича героя на Джонас "един модерен и актуализиран Макгайвър". "Голям фен съм на Джеймс Бонд и още от малък се питам, какво би правил Кю, ако той самият трябва да отиде на мисия", добавя режисьорът.
Сред киноролите на Ник Джонас са епизодични участия в "Джуманджи: Добре дошли в джунглата", "Джуманджи: Следващо ниво", "Битката за Мидуей" и проблемната фантастика "Chaos Walking", която може би най-накрая ще излезе в началото на 2021 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.