Disney отложиха "Мулан", "Аватар"ите и други заглавия

24.07.2020 г.
Disney отложиха От Дисни вчера отложиха за неопределено време премиерата на "Мулан" - което сложи край на надеждите за частично спасяване на летния киносезон при блокбъстърите. В изявление на студиото се казва, че то преценява как филмът да достигне ефективно до аудиторията по света.

Освен това, всички планирани продължения на "Аватар", както и Star Wars-филмите, се отлагат с по една година. Всички заглавия на Disney, 20th Century Studios и Searchlight, предвидени за септември и октомври т.г., също се отлагат. В това число е и филмът на Searchlight / Уес Андерсън "The French Dispatch", който трябваше да излезе на 16 октомври - той остава засега без премиерна дата. "The Empty Man" на 20th Century се мести от 7 август за 4 декември, "The Last Duel" на Ридли Скот отива за 15 октомври 2021 г. вместо тази Коледа, "Личната история на Дейвид Копърфийлд" пък получава ограничено разпространение от 28 август за САЩ.

Джеймс Камерън обясни в Туитър поредното забавяне на "Аватар"ите с това, че въпреки снимките в Нова Зеландия, виртуалната продукция в Лос Анджелис прави невъзможно за екипа спазването на срока от декември 2021 г. "Тази част от работата е не по-малко важна от самите снимки на живо. Няма по-разочарован човек от мен". Четирите продължения сега са със срок до 2028 г., като "Аватар 5" трябва да излезе на 22.12.2028 г.

Засега "Новите мутанти", които бяха отлагани още преди коронавирусната пандемия, запазват датата си 28 август т.г. Премиерна дата получи хорърът "Рога", който бе останал без такава - 19 февруари 2021 г. "Жената на прозореца" продължава да няма дата за излизане на екран. "Смърт край Нил" е изместен с две седмици и новата дата е 23 октомври.

Промените все още не са засегнали филмите от киновселената на Марвъл, чиято "фаза 4" трябва да тръгне на 6 ноември с "Черната вдовица". "За душата" на Дисни и Пиксар запазва датата си 20 ноември за САЩ, както бе досега.

Временното премахване на "Мулан" от репертоара следва премахването на "Тенет" в понеделник. Доскоро се възлагаха надежди на тези две заглавия да върнат публиката в кината в края на лятото. От Warner Bros. съобщиха, че "Тенет" може би ще се появи по някое време тази година, но предупреди за необичаен начин за това. Не е изключено филмът да тръгне първо на външни пазари и едва по-късно в САЩ, както и вътрешното разпространение да не бъде едновременно във всички градове.
Copyright © 2024 Dir.bg.