"Мулан" в кината у нас на 11 септември

12.08.2020 г.
Този септември в българските кина ще можем да се насладим подобаващо на дългоочакваната игрална версия на легендата за Мулан, разказана с епичен размах от новозеландската режисьорка Ники Каро ("Момичето, което яздеше китове", "Северна страна", "Жената на пазача на зоопарка"). Забележителните декори и костюми, впечатляващите екшън сцени, колоритните герои и драматичната история на изключителната Мулaн предлагат незабравимо изживяване, каквото само големият екран може да предложи.

Вдъхновен от древната китайска поема „Баладата за Мулaн“ и едноименната емблематична анимационна приказка на Дисни от 1998 г., "Мулан" разказва историята на младата и непримирима Хуа Мулaн, която - за да защити честта на семейството и народа си - заблуждава всички, че е мъж и самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай, превръщайки се в легендарен воин.

Трансформацията на Мулaн пленява вниманието и въображението едновременно със своята интимност и мащаби, а темите и посланията, които тя олицетворява – вярна, смела, предана, ще вдъхновят малки и големи и ще докажат, че няма невъзможни неща.

При неповторимото приказно пътешествие в кината ще открием заедно с Мулaн един малко познат свят и една вълнуваща магическа епоха, изпълнени със смели герои и свирепи, но достойни противници. Свят на семейни ценности, чест и жертвоготовност в името на по-висша цел и свят, в който да останеш верен на себе си, дори и пред угрозата на сигурна смърт, е най-голямата добродетел.

Легендата за Мулaн тръгва от 11 септември само в кината на 2D, 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

* * * * * * *

Повече информация за филма:

Когато Китай е нападнат от нашественици от севера, предвождани от безмилостния Бори Хан, императорът издава указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в армията и да защитава страната си. В семейството на Хуа Мулaн единственият мъж е възрастният ѝ баща, който някога е бил уважаван воин, но сега е прекалено немощен и не би оцелял в още една битка. За да освободи баща си от дълга му към родината и императора, Мулaн решава да се престори на мъж и заминава вместо него да се подготви за предстоящия сблъсък с Хан и страховитата вещица, която го съпътства.

Ако някой разбере тайната на Мулан, наказанието ще бъде твърде сурово, но едва след като разкрие истинската си същност, тя би могла да достигне пълния си потенциал и да се превърне в легенда!

В актьорския състав се включват китайските актьори Лю Ифей като Мулaн, Джет Ли като императора, Дони Йен като командира Тунг, Гонг Ли като вещицата, американският актьор Джейсън Скот Лий в ролята на Бори Хан и др. Сценаристи са Рик Джафа, Аманда Силвър, Елизабет Мартин и Лорън Хайнек.
Copyright © 2024 Dir.bg.