Пепел върху слънцето“ тръгва по кината на 30 октомври

24.09.2020 г.
„Пепел върху слънцето“ тръгва по кината на 30 октомвриЕкипът на филма „Пепел върху слънцето“ обяви новата премиерна дата. Заглавието тръгва по кината на 30 октомври. Първоначално премиерата на филма бе планирана за 20 март, но поради епидемията от коронавирус бе отложена.

Главните роли във филма са поверени на популярните актьори Юлиан Вергов и Силвия Петкова. Актьорския състав допълват още звездни имена, сред които Ники Илиев, Павел Поппандов, Николай Станоев, Стефан Денолюбов, Ирини Жамбонас и други.
Проектът е дебют за режисьора Бо Калинов и оператора Калоян Иванов.

Първата кинопрожекция ще се състои около месец по-рано като част от конкурсната програма на фестивала „Златна роза“. Събитието е насрочено за 29 септември от 16:00 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна, а билетите вече са в продажба.

Лентата е базирана на книгата на проф. Златимир Коларов – „Illusio Magna“ и разказва за журналистическо разследване на предполагаема лекарска грешка.

„Изключително щастливи сме, че най-после ще успеем да покажем филма пред публика. Когато го снимахме, нямахме представа, че тематиката ще бъде толкова актуална. Историята е нестандартно разказана и вярваме, че е доста въздействаща. Надяваме се, че зрителите ще харесат този филм, който е резултат от 5-годишни усилия“ - споделя продуцентът Калин Калинов.

В дните до премиерата се очаква да излезе новият трейлър на „Пепел върху слънцето“, който ще даде малко повече информация за историята след публикувания още през февруари тийзър. В средата на октомври ще бъде показан и клипът към песента „Равносметка“ на Б.Т.Р., която е саундтрак към филма. Парчето е част от най-новия албум на групата - „Невидими стени“, който вече е на пазара, а режисьор на видеото отново е Бо Калинов.

Copyright © 2024 Dir.bg.