"За душата" в интернет по Disney+, по Коледа в някои държави

09.10.2020 г.
Новата приключенска анимация на Pixar няма да тръгне по кината в САЩ на 20 ноември, а вместо това ще се качи на стрийминг платформата Disney+. Там тя ексклузивно ще дебютира на Коледа, 25 декември, като за разлика от "Мулан" ще се разпространява безплатно за всички абонати.

На международните пазари, където няма или скоро няма да има Disney+, филмът ще върви по кината - вкл. в България. Конкретните дати за тези територии обаче предстои да бъдат обявени.

60-годишният шеф на "The Walt Disney Company" Боб Чейпек изрази задоволството си като подчерта, че всеки филм на Пиксар е едно специално събитие. "Това е история с топло сърце и хумор за това, как човек намира мястото си в света - семействата ще й се насладят заедно по празниците".

В оригинал лентата е озвучена от Джейми Фокс, Тина Фей, Филиша Рашад, Давийд Дигс, Джон Ратценбъргър, Анджела Басет и др. Тя е последната на Disney, извадена от киносалоните и отишла в интернет подобно на "Единственият и неповторим Айвън", "Тайната на Артемис Фоул", "Мулан". Студиото опита да й направи реклама, но скорошното решение на втората по големина верига кина "Cineworld" да затвори 538 мултиплекса в САЩ направи решението неизбежно.

Дисни вече освободиха 2020 година от филмите на Marvel, в това число "Черната вдовица" - единственият техен дебют ще остане минисериалът "WandaVision" по Disney+.

По отношение на кината, единствената мейджърска премиера остана засега "Тенет", но тя успя да събере само скромните $45 млн от американския пазар. Общо за септември продажбите на билети спаднаха с 90% на годишна база.
Copyright © 2024 Dir.bg.