"Фантастични животни 3" отложени за лято 2022 г.

08.11.2020 г.
Премиерата на третата част на "Фантастични животни и къде да ги намерим" няма да се състои през следващата година, след като от Warner Bros. прецениха, че тя няма как да се състои на 12 ноември 2021 г. и я отложиха за лятото на 2022 г. Конкретна дата не бе определена; по-късно тя бе уточнена за 15.07.2022.

Съобщението от студиото този петък дойде след новината, че Джони Деп излиза от франчайза. Негова бе ключовата роля на черния магьосник Гелърт Гринделвалд.
Деп заяви: "Студиото ме помоли да напусна и аз уважих и се съгласих с тяхното искане".

Това се случва дни, след като на 2 ноември той загуби делото за клевета срещу британския таблоид The Sun - то бе заведено срещу собственика на изданието "News Group Newspapers" и срещу отговорния редактор Дан Утън по повод статия от 2018 година, в която се твърди, че е биел жена си Амбър Хърд. Английският съдия сър Андрю Никъл мотивира решението си с това, че макар Деп да е представил всичко необходимо по делото, думите в статията са по същество верни - след детайлно проучване на 14 инцидента, представени от защитата. В продължилото три седмици дело в Лондонски съд  бяха представени изявления и от предишните съпруги на Деп - Уинона Райдър и Ванеса Паради.

Продукцията на "Fantastic Beasts 3" в момента е в ход, а за ролята на Гринделвалд се търси нов изпълнител.

Ветеранът от "Хари Потър" Дейвид Йейтс ще режисира и третия филм, в който маги-зоологът Нют Скамандър (Еди Редмейн) е довереник на Албус Дъмбълдор (Джуд Лоу). В каста са още Катрин Уотърстън, Алисън Сюдъл, Езра Милър и Дан Фоглър. Джесика Уилямс, която за кратко се появи като проф. Хикс във втория филм от 2018 г., може би ще получи по-голяма роля в предстоящото издание. Неговият сценарий този път е не само на Дж. К. Роулинг, а и в съавторство с американеца Стив Клъвс - сценарист на 7 от 8-те филма "Хари Потър".

Първите два филма за фантастичните животни събраха през 2016 и 2018 г. съответно $800 и $654 милиона в глобалния бокс офис.
Copyright © 2024 Dir.bg.