Първи тийзър на „В сърцето на машината

17.11.2020 г.
Първи тийзър на „В сърцето на машината“Излезе първият официален тийзър на филма „В сърцето на машината“ - вижте го (1:12 мин.)
Тийзърът само загатва за високото качество на звук и картина, с които се отличава новият филм на режисьора Мартин Макариев (на снимката). Разкрива и звездния състав от талантливи актьори, на които са поверени главните роли. Екранно време делят едни от най-популярните имена у нас: Александър Сано, Юлиан Вергов, Христо Петков, Христо Шопов, Владимир Зомбори, Стоян Дойчев, Ивайло Христов, Башар Рахал и звездата на македонското кино и театър Игор Ангелов.

Филмът е заснет през месец август тази година, а в сърцето на историята е човечността, която може да бъде открита, където никой не очаква. Действието се развива през 1978 година. Група затворници, сред които които такива с тежки престъпления и доживотни присъди, изпълняват принудителен труд в стругарски цех на завод Кремиковци. Всеки от тях има различна история, морал и разбирания за живота в затвора и извън него. Нужен е само един ден и необикновена случка, за да преобърне цялото им досегашно съществуване. Сблъсъкът между затворници, надзиратели и милицията по онова време допълва напрежението във филма.

Всички актьори са единодушни, че рядко се случва да попаднат на сценарий, който да ги докосне с такава сила и дълбочина.
„Имаше магия на снимачната площадка. Всички герои са равнопоставени и имат ключово значение за пълнотата на сюжета. Историята хваща за гърлото и въпреки че действието се развива в рамките на един ден, напрежението е от първата до последната минута, защото никой не може да предвиди какво ще се случи“ – допълва Александър Сано.

В сърцето на машината“ е филм, за който Мартин Макариев се подготвя повече от 10 години. Сценарият, дело на Борислав Захариев, се базира на истински случай, разказан от близък на самия режисьор. След няколко редакции, детайлно обмисляне и изграждане на образите, историята печели вниманието на комисията към НФЦ и получава финансиране, което позволява инвестиция в най-добрата снимачна техника. Благодарение на това „В сърцето на машината“ ще е първият български филм за кино с 4К и HDR (High Dynamic Range) качество. Целта е да се постигнат максимално реалистични, контрастни изображения без загуба на фините детайли.

Качеството на заснемане винаги е водеща цел на екипа на 39-годишния Мартин Макариев, който стои зад филмите „Вила Роза“ (2013), „Привличане“ (2018) и „Диви и щастливи“ (2019).

Зад камерата сега е операторът Андрей Андреев, композитор е виртуозният Виктор Стоянов, работил с екипа на самия Ханс Зимър. Филмът се реализира от Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт с продуценти Александър Пенев и Мартин Макариев. Монтажът е дело на Никола Миленов, а за постпродукцията отговаря студиото на Йордан Марков – ImmerseFX. Премиерата е насрочена за есента на 2021 г, като с разпространението се заема Силвърнойз на Александър Сано.
Copyright © 2024 Dir.bg.