Фестивалът за късометражно кино - онлайн

05.02.2021 г.
Фестивалът за късометражно кино - онлайнМеждународният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE ще проведе 18-ото си издание онлайн. Филмите тази година ще могат да бъдат гледани в специално разработената за нуждите на филмовите фестивали нидерландска платформа Film Chief (inthepalace.filmchief.com), където скоро ще бъде публикувана цялата програма на събитието за 2021 г.

Освен филмите, ще бъдат проведени онлайн срещи с екипите на българските филми, както и онлайн семинари на различни теми.

„Пандемията и Националния филмов център вкараха всички в различен режим на работа и ние фестивалите сме принудени да се адаптираме към новата реалност. Имахме огромно желание да осъществим фестивала както до сега, но е време за промяна и ние направихме първата стъпка към нея“, споделя Цанко Василев, директор на IN THE PALACE.

Билети ще могат да бъдат купувани от самата платформа. Събитието предлага билет за един филмов блок на цена от 10 лева, както и билет за целия фестивал, осигуряващ достъп до всички филми, включени в програмата на тазгодишното издание, на цена от 20 лв.

Новостите са двата международни конкурса - за пълнометражно кино (NOT SHORT AT ALL FILM COMPETITION) и за късометражни филми до 1 мин. (TOO SHORT FILM COMPETITION).

IN THE PALACE International Short Film Festival - от 27 февруари до 6 март 2021 г. С по един лев от всеки продаден билет на фестивала се генерира фонд за финансирането на нови късометражни филми.
Copyright © 2021 Dir.bg.