Плахо отваряне на кина в 8 града от утре

01.04.2021 г.
Плахо отваряне на кина в 8 града от утреУтре отварят врати кината само в 8 града: София, Пловдив, Велико Търново, Габрово, Карлово, Бяла Слатина, Мездра и Сандански.

В столицата това са т.нар. "арт" салони - Дом на киното, G8, Евро синема, Люмиер и Влайкова, както и филмотечно кино Одеон. Премиерни заглавия този петък няма и 6-те столични кина ще разчитат на прожектирани по-рано филми и най-вече на фестивални ленти.

"Люмиер" ще излъчва само предварителната програма на Киномания - ретроспектива на Федерико Фелини с "8½", "Голямото плюскане", "Сатирикон" и др., както и "Мъжът, който искаше да бъде крал" на Джон Хюстън, а "Дом на киното" - само програма на София Филм Фест ("Тихо наследство", "Призраци", "Уроци по немски", "Петя на моята Петя" и др.). Euro Cinema и G8 акцентират на София Филм Фест, като добавят заглавия от фестивала "CineLibri" - "Офицер и шпионин", "Връзки", "Кръстницата" - и някои комерсиални продукции като "Двете страни на чудесата", "Убийство за Оскар" и др. Кино Влайкова разчита на София Филм Фест ("Случайно и преднамерено убийство", "Ундине", "Шарлатан"), излъчва още "Том и Джери", "Преводачите" и "Двете страни на чудесата", както и особено интересната програма "Кинематограф" от 20 ч. във вторник, 6 април - късометражно френско кино.

По-късно изненадващо програма обяви и кино "Cine Grand" в Ринг мол.

В Пловдив отваря само кино "Faces", Във Велико Търново - "Cineland" ("Искра"), в Габрово и Карлово също "Синеленд", в Бяла Слатина - кино "Роял", в Мездра - кино "Роял" и в Сандански - "Sandanski Cinema".

Веригата "Арена" не отваря поради двусмисленост в заповедта на здравния министър от 30 март - с т.14 се преустановяват посещенията на търговските центрове тип МОЛ от 1 до 30 април, без изключение за кината в тях, а с т.8 кината се отварят.

Като цяло посещенията на кино са разрешени от днес при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитни маски за лице. Подробната програма на отворените кина е достъпна на сайта kino.dir.bg от 00:00 ч. в петък, 2 април, чрез падащото меню "Киносалони".

Планираната премиера на "Годзила срещу Конг" бе преместена от 2 април за 7 май. Това и други размествания, като напр. "Mortal Kombat: Филмът" за 14 май, "Заразно зло: Welcome to Raccoon City" от септември за 3 декември, може да следите в графика на очакваните заглавия на адрес http://kino.dir.bg/expected.php.
Copyright © 2024 Dir.bg.