Джеймс Уан разкри заглавието на следващия "Аквамен"

12.06.2021 г.
Джеймс Уан разкри заглавието на следващия В четвъртък, 10 юни, режисьорът Джеймс Уан разкри чрез пост в социалните мрежи пълното заглавие на "Аквамен 2" - то ще е "Aquaman and the Lost Kingdom" (в свободен превод "Аквaмен и изгубеното кралство"). Очакваното продължение на хита от 2018 г., събрал за Warner Bros. над 1.1 милиарда долара в бокс офиса, ще види бял свят през декември догодина - ако котка не му мине път, разбира се. Имаме повече от година, за да видим на екран новото превъплъщение на Джейсън Момоа в получовека Артър Къри и съобщението на изтъкнатия австралийски продуцент и режисьор от малайзийско-китайски произход означава, че разработката на филма се движи напред.

Според изданието Playlist, вече възникват въпроси като "какво е това изгубено кралство", "защо никой не може да го намери", "как образът на Аквaмен се вписва в него". Отговори няма, но е сигурно, че Момоа ще сваля ризата си поне 3-4 пъти, за да видим плочките на тялото му. Реакцията на феновете на разширената вселена на DC със сигурност днес е масирана.

Сюжетът засега не е известен, но се знае, че някои хора от оригиналния каст ще се завърнат в продължението. Такъв е високият 1.91 м американски актьор Яя Абдул-Матин II - архиврагът на Аквaмен в ролята на злодея Черната манта. Очакват се отново Патрик Уилсън, Амбър Хърд, Темуера Морисън - сценарист и този път е Дейвид Лесли Джонсън-Макдолдрик. Спекулира се, че в екипа е привлечен известният вкл. от сериала "Игра на тронове" датски актьор Пилу Асбик ("Война", "Дух в броня").

"Aquaman & the Lost Kingdom" е предвиден да излезе в САЩ на 16.12.2022 г. Това е и датата в репертоара на българския разпространител - Александра Филмс.
Copyright © 2024 Dir.bg.