"Любовта е лудост" 29 се открива на 27 август

08.07.2021 г.
Екипът на Международния филмов фестивал "Любовта е лудост" съобщава, че 29-ото издание на кинофестивала ще се състои от 27 август до 5 септември 2021 г.

Официалното откриване е на 27 август с канадско-френската драма "Aline" (2020), с българско заглавие "Селин Дион: Силата на любовта".
Сюжетът е за въображаемата канадска музикална сензация Алин Дийо, която съвсем бегло се доближава до реалната звезда Селин Дион; във филма е използвана музиката на Дион. Режисира френската певица, актриса и сценарист Валери Льомерсие, която играе и главната роля. Сюжетът е семпъл: в Квебек, в края на 60 те години, Силвет и Англомар се радват на 14-ото си дете - Алин. В скромното семейство Дийо царува музиката и с порастването на Алин се разкрива нейното дарование – тя има златен глас. Когато чува този глас, музикалният продуцент Ги-Клод Камар си наумява да направи Алин най-великата певица в света.

Обявяването на наградените филми ще се състои на 3 септември, когато ще се прожектира закриващият филм "От Африка с любов" ("OSS 117: Alerte rouge en Afrique noire") - нова френска екшън комедия на номинирания за "Сезар" Никола Бедос. Участват Жан Дюжарден, Пиер Ниней, Мелоди Каста и вече покойният френски актьор Владимир Йорданов (син на българския цигулар Любен Йорданов).
Copyright © 2024 Dir.bg.