Фестивал "Филмови нощи във Филипополис" в лятно кино "Орфей"

16.07.2021 г.
Фестивал Традиционният ежегоден фестивал Филмови нощи във Филипополис ще предложи отново много качествени арт заглавия, както и прожекции на най-новите кино хитове. Програмата ще се проведе на обичайното място – лятно кино „Орфей“ с по две прожекции всеки ден от 21:10 и 23:30 часа. Фестивалът ще продължи до 31 юли 2021 г.

Сред дългочаканите кинохитове са „Черната вдовица“. В екшъна ще видим любимите ни Скарлет Йохансон и Робърт Дауни мл., а феновете ще имат няколко възможности да го гледат под открито небе.

Друг кинохит е „Космически забивки: Нови легенди“. Продължението на легендарната анимация ще ни срещне този път с ЛеБрон Джеймс, който се озовава в ситуацията на Майкъл Джексън от преди няколко десетилетия.  Той трябва да покаже своите уникални умения, за да спаси Бъгс Бъни и другите си анимационни приятели.

В рамките на фестивала ще може да гледаме още екшъна „G.I. Joe: Змийски очи“ и психотрилъра “Escape Room: Без изход“.

Специална селекция от най-новите любими български заглавия също става част от фестивала. В лятно кино „Орфей“ ще може да гледаме комедията „Голата истина за група Жигули“, както и „Засукан свят“ на Мариус Куркински.

Сред арт-заглавията, които ще влязат в програмата на Филмовите нощи, е романтичната комедия „Фестивалът на Рифкин“ на Уди Алън, както и прекрасната италианска драма „Най-хубавите години“. Няколко качествени европейски комедии ще забавляват зрителите по време на фестивала: френската „Сбогом, глупаци“, носител на редица престижни награди във Франция, италианската „Три перфектни дъщери“, както и испанската „Докато сватбата не ни раздели“.

По традиция, в рамките на Филмови нощи във Филипополис ще има акцент и върху планинарството и екстремните спортове. За поредна година под открито небе ще гледаме BANFF – фестивала за планинарско кино. На 22 юли под тепетата ще пристигнат късометражни заглавия за колоездене, катерене, ски и др.

Фестивалът, започнал на 12 юли, ще продължи общо 20 дни с близо 40 прожекции. Билетите са на цена от 7 лева, като учащите и пенсионерите могат да се възползват от намаление и билети от 6 лева. Прожекциите на BANFF са на цена от 10 лева. Касата за продажба на билети е на входа на лятно кино „Орфей“ и е отворена всеки ден след 19:30 часа.
Copyright © 2024 Dir.bg.